Картоплю в тому чи іншому вигляді завжди присутні на наших столах. Щоб смачно і красиво приготувати і подати картоплю до свята, скористайтеся цим рецептом. Крильця разом з картоплею запікаються під майонезом і часником.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 5 – 6 головок
  • Часник – 3 – 4 головки
  • Курячі крильця – 1,5 кг
  • Майонез – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати крильця з картоплею з майонезом і часником в духовці. Картоплю, часник і цибулю очистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками.

Часник пропустіть через прес.

Картоплю змішайте з цибулею, сіллю, меленим перцем, половиною часнику і майонезу.

Деко змастіть рослинним маслом, викладіть суміш картоплі і цибулі.

Зверху розкладіть курячі крила, посипте їх сіллю і перцем.

Другу половину подрібненого часнику змішайте з майонезом.

Отриманою сумішшю змастіть курячі крила.

Запікайте картоплю і курячі крила в духовці при 180 градусах 1,5 години. Завдяки майонезно-чесночному соусу на курці утворюється чудова рум’яна кірочка.

Подавайте картоплю і крильця разом з домашніми маринованими огірками або квашеною капустою.

Приємного апетиту!

Курка Курячі крильця Курячі крильця з майонезом в духовці Курячі крильця з часником в духовці