Зверніть увагу на просте, але ефектне блюдо, яке можна подати на свято і в будень. Це блюдо – курча тютюну. Куряче м’ясо запікається до хрусткої скоринки, а всередині залишається соковитим і ніжним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 1 – 1.2 кг
- Аджика – 3 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Приправа для курки – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
- Перець червоний мелений – за смаком
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Томатна паста – 60 мл
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Вода – 30 мл
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати курчати тютюну на деку в духовці? Курча промийте під проточною водою, розріжте вздовж грудки, розгорніть тушку і видаліть залишки нутрощів.
Відбийте курчати молоточком з обох сторін і змастіть його сіллю.
У мисці змішайте аджику, сметану і сухі спеції. Змастіть курчати отриманою сумішшю.
Деко застеліть пергаментним папером, 4смажьте рослинним маслом і викладіть курчати.
Запікайте курчати в духовці при 190-200 градусах 15-20 хвилин, потім переверніть і готуйте ще 20 хвилин. За 10 хвилин до готовності змастіть курчати розведеною томатною пастою і подрібненим часником.
Готову страву посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курча тютюну Курча тютюну в духовці Курча тютюну класичний