Курча тютюну – будь багатьма грузинське блюдо. Його можна приготувати в домашніх умовах навіть не маючи спеціальної сковороди. Для маринування курчати підійдуть будь-які спеції для курячого м’яса, гостроту страви можна надати за допомогою аджики або перцю чилі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курча – 0,5 – 1 кг
  • Часник – 2 – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування курчати тютюну на сковороді під пресом в домашніх умовах. Курча помийте, видаліть залишки пір’я і розріжте його по середині грудки.

Тушку розкрийте, видалите ребра і відбийте молотком з двох сторін.

Часник очистіть, наріжте часточками. В кількох місцях на тушці зробіть надрізи і вкладіть туди часточки часнику. Потім змастіть курчати сіллю і спеціями.

Курчати залиште маринуватися на 1-2 години.

Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть курчати. Притисніть тушку пресом, це може бути каструля або банку з водою. Смажте на середньому вогні 15-20 хвилин, потім переверніть курчати.

В залежності від розміру курчати час смаження може бути різним. В середньому на курча вагою до 1 кілограма йде 40-50 хвилин. Подавайте курчати тютюну на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Курча тютюну Курча тютюну з часником на сковороді під пресом Курча тютюну класичний Курча тютюну на сковороді під пресом Курча тютюну по-грузинськи