Культова страва всіх часів курча тютюну готується на сковороді під пресом. Через брак спеціальної сковороди, можна скористатися підручними засобами і зробити прес з банки з водою, наприклад. Аджика для цього рецепта підійде як домашня, так і з магазину.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курча – 1 шт.
  • Аджика – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Приправа для курки – 1 ст. л.
  • Коріандр – 0,5 пучків
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Волоський горіх – 3 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати курчати тютюну з аджикою на сковороді? Тушку помийте, розріжте по грудці і розкрийте.

Виріжте ребра і відбийте курчати з двох сторін.

Змастіть тушку аджикою з усіх боків і залиште її маринуватися на 1-2 години.

Розтоплене вершкове масло змішайте з сіллю і спеціями. Цією сумішшю змастіть курчати.

Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть курчати шкіркою вниз, встановіть на нього гніт. Смажте курчати з двох сторін по 15-20 мнуть, до золотистої скоринки. Потім зменшіть вогонь і готуйте курчати тютюну ще 30-40 хвилин, періодично перевертаючи його.

подрібніть В ступці часник, волоські горіхи та зелень, додайте трохи води.

Готового курчати змастіть горіхово-часниковою сумішшю, залиште на 5 хвилин, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курча тютюну класичний Курча тютюну на сковороді під пресом