Грузинське блюдо курча тютюну вже давно став багатонаціональним і кожний привносить у це блюдо якісь свої смакові нотки. Але одне залишається незмінним – це спосіб приготування курчати під пресом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курча – 1 шт.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Коріандр мелений – за смаком
  • Паприка мелена – на смак
  • Кмин – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати класичний рецепт курчати тютюну на сковороді просто! Змішайте в одній мисці подрібнений часник з сіллю, а в іншій перець, коріандр, паприку і кмин.

Курчати ретельно промийте під проточною водою і промокніть з нього зайву вологу паперовими рушниками. Розріжте його по середині грудки і розправте тушку.

Покладіть курчати спинкою вгору, накрийте харчовою плівкою і відбийте його кухонним молотком, потім переверніть курчати і відбийте з іншого боку.

Завдяки цьому тушка стане плоскою і її буде зручніше смажити на сковороді.

Внутрішню частину тушки змастіть сумішшю часнику і солі.

Потім змастіть курчати сумішшю сухих спецій з усіх боків. Залиште тушку маринуватися в холодному місці на 2-3 години.

Коли м’ясо замаринується, поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло. Потім викладіть курчати спинкою вниз, встановіть на нього прес.

Обсмажте курчати під пресом на сильному вогні з двох сторін по 5 хвилин.

Потім зменшіть вогонь і смажте курку з обох сторін по 25-30 хвилин, не прибираючи прес. Коли курча тютюну буде готовий, красиво розкладіть його на блюді і прикрасьте зеленню.

Приємного апетиту!

Курча тютюну Курча тютюну класичний Курча тютюну по-грузинськи