Зверніть увагу на просте, але ефектне блюдо, яке можна подати на свято і в будень. Це блюдо – курча тютюну. Куряче м’ясо запікається до хрусткої скоринки, а всередині залишається соковитим і ніжним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка – 1 – 1.2 кг
  • Аджика – 3 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Приправа для курки – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Томатна паста – 60 мл
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Вода – 30 мл
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати курчати тютюну на деку в духовці? Курча промийте під проточною водою, розріжте вздовж грудки, розгорніть тушку і видаліть залишки нутрощів.

Відбийте курчати молоточком з обох сторін і змастіть його сіллю.

У мисці змішайте аджику, сметану і сухі спеції. Змастіть курчати отриманою сумішшю.

Деко застеліть пергаментним папером, 4смажьте рослинним маслом і викладіть курчати.

Запікайте курчати в духовці при 190-200 градусах 15-20 хвилин, потім переверніть і готуйте ще 20 хвилин. За 10 хвилин до готовності змастіть курчати розведеною томатною пастою і подрібненим часником.

Готову страву посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курча тютюну Курча тютюну в духовці Курча тютюну класичний