Курчати тютюну можна приготувати на грилі досить швидко, оскільки тушка смажиться одночасно з двох сторін. Також знімається питання про пресу – кришка приладу і так притискає курчати. Перед смаженням обов’язково залишаємо птицю промаринуватися на пару годин – від цього смак м’яса тільки виграє. Подавати рум’яного курчати тютюну завжди смачно і доречно зі свіжими овочами – вони вигідно відтіняють насичений пряний смак курки і полегшать травлення.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курча – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Паприка мелена – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати курчати тютюну на грилі? Курча промиваємо, обсушуємо рушником і розрізаємо вздовж по грудині, не зачіпаючи спинки. Розкриваємо тушку в пласт спинкою вгору. Грудні кістки при бажанні можна вирізати – так тушка буде більш рівною і плоскою.

Відбиваємо птицю кухонним молотком, покривши її попередньо харчовою плівкою – так бризки не розлетяться. Силу застосовуємо не до філе, а до кісток і суглобів, щоб тушка стала більш податливою.

Посипаємо відбиту тушку сіллю, чорним меленим перцем, паприкою і пропущеним через прес часником. Долонями втираємо спеції в поверхню шкіри та м’яса. Залишаємо курчати промаринуватися на годину – дві. Зручно залишати птицю промаринуватися в холодильнику на ніч.

Гриль розігріваємо до гарячого стану, пластини змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика. Промаринованного курчати укладаємо на гриль, закриваємо кришкою і готуємо при високій потужності.

Орієнтовно через двадцять хвилин курча тютюну готовий. Якщо є сумніви, протикаємо стегно тонким ножем і оцінюємо колір виходить соку. Якщо рідина повністю прозора, птиця готова. Якщо є домішка крові, продовжуємо готувати ще якийсь час.

Готового курчати тютюну витягуємо з гриля на тарілку, ріжемо на порції і подаємо в гарячому вигляді зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Курча тютюну