Курчати тютюну можна приготувати на грилі досить швидко, оскільки тушка смажиться одночасно з двох сторін. Також знімається питання про пресу – кришка приладу і так притискає курчати. Перед смаженням обов’язково залишаємо птицю промаринуватися на пару годин – від цього смак м’яса тільки виграє. Подавати рум’яного курчати тютюну завжди смачно і доречно зі свіжими овочами – вони вигідно відтіняють насичений пряний смак курки і полегшать травлення.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курча – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Паприка мелена – 1 щіпка
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати курчати тютюну на грилі? Курча промиваємо, обсушуємо рушником і розрізаємо вздовж по грудині, не зачіпаючи спинки. Розкриваємо тушку в пласт спинкою вгору. Грудні кістки при бажанні можна вирізати – так тушка буде більш рівною і плоскою.
Відбиваємо птицю кухонним молотком, покривши її попередньо харчовою плівкою – так бризки не розлетяться. Силу застосовуємо не до філе, а до кісток і суглобів, щоб тушка стала більш податливою.
Посипаємо відбиту тушку сіллю, чорним меленим перцем, паприкою і пропущеним через прес часником. Долонями втираємо спеції в поверхню шкіри та м’яса. Залишаємо курчати промаринуватися на годину – дві. Зручно залишати птицю промаринуватися в холодильнику на ніч.
Гриль розігріваємо до гарячого стану, пластини змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика. Промаринованного курчати укладаємо на гриль, закриваємо кришкою і готуємо при високій потужності.
Орієнтовно через двадцять хвилин курча тютюну готовий. Якщо є сумніви, протикаємо стегно тонким ножем і оцінюємо колір виходить соку. Якщо рідина повністю прозора, птиця готова. Якщо є домішка крові, продовжуємо готувати ще якийсь час.
Готового курчати тютюну витягуємо з гриля на тарілку, ріжемо на порції і подаємо в гарячому вигляді зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Курча тютюну