Курча тютюну з картоплею вважають безпрограшним варіантом для святкового столу. Це блюдо ситне, смачне і дуже ефектне. А щоб картопля вийшов максимально соковитим, приготуйте блюдо в пакет для запікання.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Курча – 1 шт.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком
  • Масло пісне – 1 – 2 ст. л.
  • Картопля – 6 – 8 шт.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати курчати тютюну в рукаві з картоплею в духовці, спочатку його помийте, розріжте уздовж грудини і розгорніть тушку.

Потім розкладіть курку на обробній дошці і відбийте її кухонних молотком з обох сторін.

Натріть курку сіллю і спеціями, залишити на 30-60 хвилин для того, щоб м’ясо замаринувалося.

Картоплю, цибулю і часник очистити. Картоплю і часник наріжте великими часточками, цибулю – півкільцями.

Змішайте картоплю з цибулею і часником, додайте сіль за смаком.

Покладіть курчати і картоплю в рукав для запікання, полити їх олією. Зафіксуйте краю рукава з обох сторін.

Помістіть рукав на деко і запікайте в духовці при 180 градусах 60-80 хвилин.

Потім розріжте рукав, змастіть курчати що виділився в процесі запікання соком і дайте підрум’янитися в духовці ще 15-20 хвилин.

Подавайте курчати тютюну з картоплею на загальному блюді в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Курча тютюну Курча тютюну в духовці Курча тютюну класичний