Курчати тютюну можна без проблем посмажити в мультиварці. Це буде навіть зручніше, ніж на сковороді, оскільки бризки при смаженні обмежені високими стінками чаші і не вимастили все навколо. Маринувати птицю пропонуємо лимонним соком і сумішшю спецій для курки – цитрусова кислота зробимо волокна ніжніше, а підібрана композиція спецій дасть аромат і смакову насиченість. При подачі не забуваємо посипати курчати тютюну зеленню – це додатковий аромат і цінні вітаміни.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курча – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для курки – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати курчати тютюну в мультиварці? Курку вибираємо молоду, дрібну – м’ясо у такої, як правило, ніжне, так і розмір дозволяє повноцінно вміститися в чашу.

Промиваємо тушку, зрізаємо надлишок шкіри, обсушуємо рушником і розрізаємо її вздовж по грудній клітці, не зачіпаючи спинки. Вивертаємо тушку в горизонтальний пласт і відбиваємо кухонним молотком по кісток і суглобів, щоб курка стала м’якою і податливою.

У невеликій мисці змішуємо лимонний сік, сіль і суміш спецій для курки.

Отриманої кашкою змащуємо тушку з усіх боків, втираючи руками спеції в шкіру і м’ясо. Залишаємо для маринування на годину-півтора.

Включаємо мультиварку в режимі «Смаження», в чашу наливаємо рослинне мало і розігріваємо його. Укладаємо курячу тушку шкірою вгору і смажимо двадцять хвилин при відкритій кришці. Після закінчення зазначеного часу курку перевертаємо на інший бік і продовжуємо смажити ще п’ятнадцять-двадцять хвилин. При смаженні можна встановлювати вантаж на тушку, попередньо накривши її плоскою тарілкою. Але і без вантажу курка добре прожарюється, зарум’янюється і виходить дуже соковитою.

Готового курчати тютюну витягуємо з чаші і перекладаємо на тарілку, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Курча тютюну