Просто і не клопітно запекти курку в духовці рукаві. З безлічі рецептів маринаду вам пропонується медово-гірчичний. М’ясо запеченої курки буде соковитим, ніжним і дуже смачним, що робить страву гідним святкового столу не тільки своїм смаком, але і красивим видом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курка – 1.5 кг
  • Мед – 4 ч. л.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування курки в рукаві в медово-гірчичному соусі? Тушку курки для запікання очистіть від залишків пера і ретельно промийте проточною водою. Потім добре обсушити її кухонним рушником.

В глибоку посуд покладіть мед, гірчицю і насипте за своїм смаком сіль і спеції. Потім ці інгредієнти добре перемішайте.

В цю посуд помістіть підготовлену тушку і намажте її зовні і зсередини медово-гірчичним соусом. Залиште курку в соусі на 30 хвилин, щоб м’ясо добре просочилося.

Потім замариновану курку покладіть в рукав для запікання і його кінці щільно закріпіть кліпсами. Запікайте курку в духовці, розігрітій до 180°С протягом 60 хвилин. Якщо у вас курка домашня, то запікати треба не менше 1,5 години.

За 10-15 хвилин до закінчення готування рукав обережно надріжте та розкрийте, щоб тушка покрилася рум’яною скоринкою. Приготоване блюдо можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Курка Курка в медово-гірчичному соусі