Любителям домашніх пирогів рекомендую приготувати неймовірно смачний курник з куркою та картоплею з дріжджового тіста. Курник можна приготувати з готового дріжджового тіста, що значно скоротить час на приготування. Випічка виходить м’якою і ніжною зовні і соковитим всередині.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Тісто дріжджове – 800 гр.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Куряче філе – 400 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати курник з дріжджового тіста з куркою та картоплею просто! Приготуйте начинку. Картопля добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім наріжте середнім за розміром кубиком.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім дрібно наріжте і додайте до картоплі.
Куряче м’ясо – куряче філе або філе курячого стегна, добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім нарубайте у фарш або пропустіть через м’ясорубку, також можна скористатися блендером.
Зелень вимийте, обсушіть, а потім подрібніть ножем. Викладіть в начинку.
Посоліть і поперчіть за смаком.
Ретельно перемішати начинку.
Готове дріжджове тісто розділіть на 2 однакові частини. Кожну частину розкачайте качалкою в прямокутний пласт товщиною приблизно 1 сантиметр.
Одну частину викладіть на деко, застелений пекарської папером.
Зверху рівномірно распределите приготовану начинку.
Поверх начинки викладіть другу частину тіста. Добре защепніть краї тіста. По центру зробіть отвір.
Лист з пирогом помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте курник 45 хвилин.
Гарячий курник з куркою та картоплею, приготований на дріжджовому тесті, акуратно вийміть з дека і перемістіть на блюдо для подачі. Ароматний ніжний курник наріжте на порції і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курник з куркою Курник з куркою класичний Курник з куркою та картоплею