З неймовірним задоволенням і від усієї душі хочу поділитися рецептом ароматного курника з куркою та картоплею з пісочного тіста. Курник я часто готую на сімейні застілля. Випічка виходить неймовірно соковитою всередині і хрусткою і розсипчастою зовні. Процес приготування курника не відніме у вас багато часу.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для тіста: –
- Маргарин вершковий – 200 гр.
- Сметана – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 850 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- стегно Куряче філе – 1 кг
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт курника з куркою та картоплею з пісочного тіста простий у приготуванні! У ємність викладіть розм’якшене вершкове масло і сметану.
Додайте сіль і харчову соду, просійте борошно пшеничне через дрібне сито, гарненько перемішайте.
вимісіть Тісто руками, зберіть в кулю, накрийте харчовою плівкою, відправте його в холодильник на 25 хвилин.
Курячі стегна вимийте і обсушіть, м’якоть стегна відокремити від шкіри і кісток. А потім м’якоть наріжте невеликими шматочками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і відправте до м’яса.
Картоплю, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і дрібно наріжте. Додайте до решти інгредієнтів. Посоліть і поперчіть.
Ретельно перемішати начинку.
Підготуйте лист, промажте вершковим маслом. Охолоджене тісто розділіть на 2 рівні частини, розкачайте качалкою в прямокутний пласт товщиною приблизно 1 сантиметр. Викладіть тісто на деко, сформуйте бортики.
Зверху рівномірно розподіліть начинку.
Поверх начинки викладіть вершкове масло. Трохи масла залиште, воно ще пригодиться. Розкачайте другий пласт тіста. Викладіть поверх начинки.
Добре защепніть краї тіста. У центрі зробіть отвір. Із залишків тіста сформуйте кульку і закрийте їм отвір.
помістіть Деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте курник 40-45 хвилин до рівномірної золотистої скоринки.
Гарячий курник змастіть вершковим маслом, трохи остудіть, наріжте на порційні шматочки. Курник з куркою та картоплею з пісочного тіста подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курник в духовці Курник з куркою класичний Курник з куркою та картоплею Курник класичний Курник на тесті без дріжджів Тісто для курника з м'ясом і картоплею Тісто для курника на сметані