Пропонуємо простий і досить швидкий рецепт приготування курячої печінки. Хороший він тим, що обсмажувати печінка не доведеться: потрібно її просто покласти у фольгу і швидко запекти в духовці. Додатково потім додаємо рум’яний ріпчасту цибулю. Дивно, але печінка не виходить сухий: при швидкому запіканні вона зберігає соковитість. І мити плиту від характерних бризок не доведеться – такий рецепт економить сили і в прибиранні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло вершкове – 1 – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати курячу печінку у фользі в духовці. Курячу печінку ретельно промиваємо в проточній воді, видаляємо плівки, судини і прожилки.

Розрізаємо кожну печінка на дві половини. Шматочки добре обсушуємо, уклавши їх на паперовому рушнику. На печінки не повинно залишатися зайвої вологи.

Форму для запікання застеляємо відрізком фольги блискучою стороною вгору. Не забуваємо також оформити фольгою і бортики. Змащуємо рослинним маслом фольгу за допомогою силіконової пензлика.

В отриману «формочку» з фольги викладаємо підготовлену печінку рівним шаром. Духовку попередньо розігріваємо до 200 градусів і ставимо в неї форму з укладеною печінкою на середній рівень. Запікаємо протягом п’ятнадцяти хвилин.

Поки печінка запікається, займемося ріпчастою цибулею. Очищаємо, промиваємо й обсушуємо його. Нарізаємо тонкими поздовжніми пір’ям.

В сковороду кладемо вказану кількість вершкового масла, розтоплюємо його до рідкого стану. Викладаємо в масло підготовлений цибулю, посипаємо дрібкою солі і обсмажуємо при помішуванні до м’якості. Коли цибуля стане прозорою, посипаємо його цукровим піском, перемішуємо і даємо закарамелизоваться. Шматочки цибулі повинні стати золотисто-рум’яними.

До цього моменту куряча печінка повинна вже добре пропектися в духовці. Дістаємо форму, розрізаємо один з шматочків печінки – з зрізу повинна сочитися прозора, але не рожева рідина.

Посипаємо запечену печінка сіллю і чорним меленим перцем за смаком, викладаємо на неї золотистий цибулю і обережно перемішуємо, щоб не пошкодити ніжний субпродукт. Даємо постояти страви перед подачею кілька хвилин, щоб печінка ввібрала цибульний аромат.

Подаємо печінку до столу в гарячому вигляді з будь-яким гарніром або просто з хлібом.

Приємного апетиту!

Куряча печінка Куряча печінка в духовці Куряча печінка з цибулею в духовці