Куряча печінка – продукт дуже корисний. Вона містить цінні мікроелементи і вітаміни, легко перетравлюється, підходить для дієтичного харчування. Пропонуємо приготувати її в рукаві в духовці. Разом з печінкою помістимо в рукав також цибулю, яблука і спеції. Інгредієнти просочаться соками один одного – страва вийде соковитим і смачним.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 700 – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Яблука – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування курячої печінки у рукаві для запікання в духовці. Курячу печінку ретельно промиваємо в злегка теплій воді, вирізаємо всі прилеглі плівки, судини і прожилки. Не нарізаємо печінку на частини, а залишаємо цільними шматочками, щоб зберегти максимальну соковитість при запіканні.
Викладаємо продукт на паперовий рушник і обсушуємо. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі напівпрозорі кільця чи півкільця. Важливо порізати цибулю максимально тонко, щоб він встиг пропектися і стати м’яким до моменту готовності печінки.
Яблука миємо, обсушуємо і ріжемо на чотири частини. До речі, яблука краще брати з вираженою кислинкою – такі фрукти гармонійно поєднуються з печінкою, зайва солодкість може заважати.
Вирізаємо з яблук насіннєві коробочки. Нарізаємо підготовлену м’якоть на скибочки товщиною в півтора-два сантиметри.
В рукав для запікання вливаємо олію.
Далі закладаємо підготовлену курячу печінку і лавровий лист.
Додаємо цибулю і яблука.
Через стінки пакету перемішуємо всі разом, щоб спеції, цибуля, яблука і печінка розподілилися по загальному простору.
Зав’язуємо рукав з обох сторін і робимо тонкий прокол по центру для виходу пари.
Укладаємо наповнений рукав на деко і ставимо його в холодну духовку на середній рівень. Включаємо духовку, ставимо температуру на 210 градусів і запікаємо страву протягом тридцяти-тридцяти п’яти хвилин.
Готову печінку в рукаві дістаємо з духовки. Обережно розрізаємо рукав і розкриваємо його.
Перекладаємо печінка на порційні тарілки разом з цибулею і яблуками. Посипаємо свіжою січеною зеленню і подаємо до столу в гарячому вигляді. Додатково можна подати відварну картоплю.
Приємного апетиту!
Куряча печінка Куряча печінка в духовці Куряча печінка з цибулею в духовці