Головним достоїнством курячої печінки є швидкість її приготування. Крім того, вона корисна для зміцнення імунітету. Тому куряча печінка з овочами в сметанному соусі – відмінний вибір для сімейного обіду.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Куряча печінка – 250 гр.
- Морква – 80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сметана – 100 мл
- Сіль – за смаком
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
Процес приготування:
Підготувати курячу печінку в сметані з цибулею та морквою на сковороді легко! Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте дрібними кубиками.
Розігрійте олію на сковороді, викладіть овочі і обсмажте їх до м’якого стану.
Курячу печінку промити теплою водою, видаліть пленочки і зайвий жир, великі шматочки наріжте.
Додайте печінку на сковороду до овочів і обсмажте її з усіх боків, постійно помішуючи. Посоліть зажарку, потім додайте сметану, перемішайте, зменшіть вогонь і прикрийте сковороду кришкою.
Тушкуйте страву 7-8 хвилин, при проколюванні з готової печінки витікає прозорий сік. Подавати це блюдо можна як з гарніром, так і без нього.
Смачного!