Смажена або тушкована печінка, оладки або котлети з печінки – звичні страви, які вже добре всім знайомі. Пропонуємо запекти курячу печінку в духовці під шаром розплавленого сиру – не зовсім традиційний метод, який розкриє цей субпродукт з іншого боку. Така печінка виходить ніжною і соковитою. Вершковий смак сиру вигідно відтіняє і дає насиченість. При подачі не забуваємо посипати страву свіжою зеленню.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Куряча печінка – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – для прикраси
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування курячої печінки з сиром в духовці? Курячу печінку промиваємо в прохолодній воді, видаляємо плівки, судини і прожилки. Розрізаємо кожну печінка на дві частини. Шматочки добре обсушуємо. Для зручності можна просто викласти їх на паперовий рушник і промокнути.

Очищаємо, промиваємо й обсушуємо ріпчасту цибулю. Нарізаємо його тонкими півкільцями. У сковороду вливаємо олію, розігріваємо його і висипаємо ріпчасту цибулю. Смажимо цибулю до прозорості і легкого зарум’янювання, після чого виймаємо з сковороди і перекладаємо в тарілку.

В цю ж сковороду вливаємо ще трохи олії, розігріваємо його і викладаємо підготовлену печінку. Обсмажуємо її до зміни кольору – буквально півтори-дві хвилини, періодично помішуючи. Температура плити – середньо-висока. В кінці приготування посипаємо продукт сіллю і чорним меленим перцем, перемішуємо і знімаємо з плити.

Обсмажену печінку викладаємо у форму для запікання.

На печінці розподіляємо обсмажений ріпчасту цибулю рівним шаром. Потім кладемо сметану і також розподіляємо її рівномірно по всьому луку.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці і отриманої стружкою густо посипаємо шар сметани.

Духовку попередньо розігріваємо до 190 градусів і ставимо в неї форму з укладеною печінкою на середній рівень. Запікаємо протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин.

За цей час печінка повністю пропечеться і просочиться сметаною і розплавленим сиром. Дістаємо форму з печінкою з духовки, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Смачного!

Куряча печінка Куряча печінка з картоплею Куряча печінка з цибулею в духовці