Смажена або тушкована печінка, оладки або котлети з печінки – звичні страви, які вже добре всім знайомі. Пропонуємо запекти курячу печінку в духовці під шаром розплавленого сиру – не зовсім традиційний метод, який розкриє цей субпродукт з іншого боку. Така печінка виходить ніжною і соковитою. Вершковий смак сиру вигідно відтіняє і дає насиченість. При подачі не забуваємо посипати страву свіжою зеленню.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Куряча печінка – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – для прикраси
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування курячої печінки з сиром в духовці? Курячу печінку промиваємо в прохолодній воді, видаляємо плівки, судини і прожилки. Розрізаємо кожну печінка на дві частини. Шматочки добре обсушуємо. Для зручності можна просто викласти їх на паперовий рушник і промокнути.
Очищаємо, промиваємо й обсушуємо ріпчасту цибулю. Нарізаємо його тонкими півкільцями. У сковороду вливаємо олію, розігріваємо його і висипаємо ріпчасту цибулю. Смажимо цибулю до прозорості і легкого зарум’янювання, після чого виймаємо з сковороди і перекладаємо в тарілку.
В цю ж сковороду вливаємо ще трохи олії, розігріваємо його і викладаємо підготовлену печінку. Обсмажуємо її до зміни кольору – буквально півтори-дві хвилини, періодично помішуючи. Температура плити – середньо-висока. В кінці приготування посипаємо продукт сіллю і чорним меленим перцем, перемішуємо і знімаємо з плити.
Обсмажену печінку викладаємо у форму для запікання.
На печінці розподіляємо обсмажений ріпчасту цибулю рівним шаром. Потім кладемо сметану і також розподіляємо її рівномірно по всьому луку.
Твердий сир натираємо на дрібній тертці і отриманої стружкою густо посипаємо шар сметани.
Духовку попередньо розігріваємо до 190 градусів і ставимо в неї форму з укладеною печінкою на середній рівень. Запікаємо протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин.
За цей час печінка повністю пропечеться і просочиться сметаною і розплавленим сиром. Дістаємо форму з печінкою з духовки, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Смачного!