Дуже зручно, коли м’ясне страву можна готувати одночасно з гарніром. Не витрачається зайвий час на його приготування, і сам гарнір виходить особливо насиченим. Саме так і будемо готувати курячу печінку в мультиварці – разом з картоплею. Для додаткового смаку і аромату додаємо цибулю і моркву. Не забуваємо і про спеції: чорний перець і мускатний горіх будуть дуже до речі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Борошно пшеничне – 1 – 2 склянки
  • Зелень – для прикраси
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування курячої печінки з картоплею в мультиварці? Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими прозорими півкільцями. Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці. Як варіант, можна порізати на тонкі брусочки – так вона буде більше відчуватися в готовому блюді. Мультиварку включаємо в режимі «Смаження». Вливаємо в чашу невелику кількість рослинного масла без запаху і добре розігріваємо його. Потім висипаємо в чашу подрібнені цибулю і моркву. Обсмажуємо все разом до прозорості цибулевих шматочків і м’якості моркви, при цьому не забуваючи помішувати. Орієнтовний час смаження – 10 хвилин.

Курячу печінку промиваємо в прохолодній воді. Видаляємо всі плівки і судини. Залишаємо печінка в цілому вигляді, не подрібнюємо її. Після промивання потрібно дати стекти воді з печінки. Потім посипаємо її сіллю, чорним меленим перцем і тертим мускатним горіхом за смаком, добре перемішуємо. Далі обсипаємо кожен шматочок борошном так, щоб він був покритий їй з усіх сторін.

Підготовлену курячу печінку закладаємо в чашу мультиварки до цибулі і моркви, перемішуємо і продовжуємо готувати в режимі «Смаження» ще десять хвилин.

Потім вливаємо гарячу воду в чашу. Кількість води повинно бути таким, щоб шматочки печінки виявилися ледь покриті рідиною. На даному етапі можна досолити печінка, якщо це необхідно.

Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі кухлі. Посипаємо їх сіллю і сумішшю спецій для картоплі. У чашу мультиварки встановлюємо пароварку і розкладаємо на неї підготовлену картоплю. Закриваємо кришку приладу і встановлюємо режим «Гасіння» на одну годину.

Після закінчення часу програми відкриваємо кришку і розкладаємо печінку разом з картоплею по порційних тарілках. При подачі посипаємо блюдо рубаною зеленню. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Куряча печінка в мультиварці Куряча печінка з картоплею Куряча печінка з морквою і цибулею