Куряча печінка, картопля, гриби, сметана – ідеальне поєднання смаків! Блюдо досить ситне і відмінно підійде на обід. Гриби можна використовувати будь-які: якщо це печериці або гливи, то їх перед запіканням обсмажуємо. Якщо використовуються лісові, то попередньо їх відварюємо і потім також обсмажуємо. Запікати печінка з картоплею і грибами можна як у загальній формі, так і в порційних горщиках.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 300 гр.
  • Картопля – 7 шт.
  • Гриби – 300 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Приправа для картоплі – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати курячу печінку з картоплею та грибами. Готуємо всі інгредієнти для приготування страви. Курячу печінку добре промиваємо, видаляємо всі прилеглі плівки, судини і прожилки. Обсушуємо печінка паперовими рушниками. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння і моєму. Гриби також промиваємо й обсушуємо. Якщо мова йде про лісових грибах, то їх попередньо відварюємо в підсоленій воді протягом півгодини.

Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими полукружиями. Підготовлені гриби подрібнюємо на невеликі шматочки.

У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла. Викладаємо цибулю з грибами в сковороду і обсмажуємо їх при середній температурі протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин, поки вони не почнуть злегка рум’янитися.

Потім додаємо сметану, сіль, чорний мелений перець і перемішуємо. Доводимо вийшов соус до кипіння, готуємо пару хвилин і знімаємо з плити.

В окремій сковороді розігріваємо рослинне масло (кілька столових ложок) і викладаємо підготовлену курячу печінку. Обсмажуємо її протягом півтора-двох хвилин при високій температурі до появи легкої скоринки. В кінці приготування солимо і перчимо за смаком. Витягуємо з сковороди і перекладаємо на тарілку.

В сковорідку доливаємо трохи олії і розігріваємо його. Підготовлений очищену картоплю нарізаємо на невеликі кубики і висипаємо їх у розігріте масло. Обсмажуємо картоплю при помішуванні протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин до м’якості. В кінці додаємо приправу для картоплі сіль за смаком. Перемішуємо і знімаємо з плити.

Обсмажену картоплю викладаємо у форми або порціонні горщики. Поверх розподіляємо обсмажену курячу печінку.

Завершальний шар – грибна маса. Закриваємо форму кришкою або затягуємо фольгою блискучою стороною всередину і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо протягом двадцяти хвилин.

Готову печінку з картоплею і грибами дістаємо з духовки. Подаємо до столу в гарячому вигляді, посипавши свіжою зеленню. Додатково можна подати будь-які свіжі овочі.

Приємного апетиту!

Куряча печінка в духовці Куряча печінка з грибами Куряча печінка з картоплею Куряча печінка з цибулею в духовці Куряча печінка з цибулею і грибами