Курячу печінку дуже просто можна приготувати в мультиварці. Спочатку готуємо овочеву зажарку, потім додаємо підготовлену сиру печінку, сметану, воду і спеції. Закриваємо кришку приладу і «забуваємо» про готування. Через годину на обід буде готова соковита, ніжна печінка, яку можна подати з будь-яким гарніром. Для засмажки рекомендуємо використовувати не тільки ріпчасту цибулю, але і моркву, оскільки саме вона дає легку солодкість, яка добре підкреслює ніжний смак печінки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 0.5 склянки
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати курячу печінку з цибулею і сметаною в мультиварці. Готуємо необхідні продукти. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками. Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці. Курячу печінку промиваємо в прохолодній воді. Видаляємо прикладають плівки і судини. Рекомендуємо печінка не подрібнювати – так продукт збереже більше соковитості. Після промивання потрібно дати стекти воді з печінки.

Мультиварку включаємо в режимі «Смаження». Вливаємо в чашу невелику кількість рослинного масла без запаху і добре розігріваємо його. У гаряче масло висипаємо подрібнену цибулю і терту моркву. Обсмажуємо все разом до прозорості цибулевих шматочків і м’якості моркви, не забуваючи помішувати.

В готову овочеву засмажку закладаємо курячу печінку, перемішуємо.

Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Вливаємо сметану в зазначеній кількості. Окремо змішуємо воду з борошном до однорідності. Отриману масу вливаємо в чашу до печінки.

Закриваємо кришку мультиварки, встановлюємо режим «Гасіння» і вибираємо час – година. Коли час програми закінчиться, прилад відключаємо, відкриваємо кришку і перемішуємо вміст чаші. Блюдо готове.

Подаємо курячу печінку в гарячому вигляді разом бажаним гарніром. Ідеально до такої страви підходить картоплю. Не забуваємо полити кожну порцію сметанно-овочевою підливою. Посипаємо свіжою зеленню за смаком.

Смачного!

Куряча печінка Куряча печінка з морквою і цибулею