Смачні котлети на кісточці з курки та картоплі дуже просто і легко приготувати. А оригінальна подача уб’є на повал ваших гостей! Це дуже ніжне, ситна та поживна страва! Соковитий соус зробить їх ще апетитніше!
Інгредієнти: на 4 порції.
- стегно Куряче – 1 кг
- Картопля – 500 гр.
- Сир – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – 200 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати курячі котлети на кісточці. Для початку потрібно відварити курячі гомілки. Для цього закипятим воду і варимо годину – годину 20 хв. Також потрібно почистити і зварити картоплю.
Знімаємо куряче м’ясо з гомілок і ріжемо дрібними шматочками або прокручуємо через м’ясорубку. Картопля розтираємо в пюре, а сир натираємо на крупній тертці.
Змішуємо в глибокій мисці курку, картоплю і сир. Додаємо до них яйця, борошно, сіль і спеції. Все ретельно перемішуємо в однорідну масу.
Тепер беремо кісточку від гомілки, приблизно поділяємо фарш на кількість ніжок і формуємо навколо кожної з них котлету у формі гомілки. Обвалюємо котлети в панірувальних сухарях.
Розігріваємо сковороду, змащену рослинним маслом. Обсмажуємо котлети з обох боків до рум’яної скоринки.
Для соусу змішуємо сметану, подрібнені часник і кріп, а також перець та сіль за смаком. Додаємо на сковороду і тушкуємо на повільному вогні 5-7 хв
Приємного апетиту!
Котлети Курячі котлети Курячі котлети без цибулі Курячі котлети в паніровці Курячі котлети з сиром Курячі котлети з сиром і зеленню