Відмінні дієтичні котлети можна приготувати, якщо скористатися мультиварка. Приготування на пару виключає присутність зайвої олії і в цілому є більш щадним методом обробки їжі. Так зберігається більше вітамінів та поживних речовин. Цікавий момент – додавання моркви. Вона дає не тільки характерний помаранчевий колір, але і сприяє більш пухкої текстурі, а також надає соковитість. Такі котлетки можна давати маленьким дітям.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 80 мл
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати курячі котлети на пару в мультиварці. Для приготування курячого фаршу можна використовувати будь-які частини курки. Звільняємо куряче м’ясо від кісток, хрящів і шкіри. Нарізаємо філе шматками. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Моркву очищаємо від шкірки, миємо й обсушуємо.

Підготовлене куряче м’ясо пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою. Слідом за куркою кидаємо в м’ясорубку і ріпчасту цибулю. Моркву натираємо окремо на дрібній тертці, щоб вона мала іншу текстуру готових котлетах.

В великій мисці змішуємо курячий фарш, цибулю, натерту моркву, кефір, розтоплене вершкове масло, яйце, сіль і чорний мелений перець за смаком. Вимішуємо масу руками або ложкою до повного змішування інгредієнтів.

Висипаємо поверх фаршу манну крупу і змішуємо її з загальною масою. Залишаємо фарш на двадцять хвилин при кімнатній температурі, щоб курятина трохи промаринувалася, а входить до складу манка розм’якшилася.

Руками формуємо котлети круглої форми. Щоб їх поверхня була гладкою, долоні змочують холодною водою і злегка похлопываем котлети з обох сторін. Викладаємо котлети на пластикову вставку мультиварки для варіння на пару. У чашу наливаємо чотириста мілілітрів гарячої води, встановлюємо вставку з котлетами і закриваємо кришку. Вибираємо режим «Варка на пару» або «Пар» на двадцять п’ять хвилин. Цього часу достатньо, щоб фарш в котлетах повністю приготувався.

Готові котлети витягуємо з мультиварки і відразу подаємо на стіл, поки вони гарячі і соковиті. Для гарніру вдало підійде традиційне картопляне пюре і салат зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Курячі котлети Курячі котлети без борошна Курячі котлети з манкою Курячі котлети з морквою Курячі котлети з овочами Курячі котлети на пару