Смачні, ніжні котлети з апетитною томатно-сметанною підливою порадують ваших домочадців! Дуже смачно подавати з картопляним гарніром або рисом. Ситно і поживно! справжня кулінарна знахідка!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 зуб.
- Яйце – 1 шт.
- Білий хліб – 30 гр.
- Молоко коров’яче – 50 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сметана – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Для соусу: –
- Вода – 400 мл
- Сметана – 3 ст. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Сіль – 1, 5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати курячі котлети з підливою на сковороді просто! Філе курки миємо, обсушуємо і пропускаємо через м’ясорубку, формуючи фарш.
Білий хліб замочуємо у воді на 10 хв. А цибулю та моркву очищаємо і також подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера.
В глибокій мисці змішуємо курячий фарш, цибулю і морквину, білий хліб, яйце, сметану, цукор, сіль і перець. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
Формуємо їх вийшла масу круглі котлети середнього розміру і паніруємо їх у борошні. Потім нагріваємо сковороду, промазуємо її рослинним маслом і обсмажуємо котлети з обох боків до золотистого відтінку.
Тепер приготувати підливу. Для цього в глибокій ємності з’єднаємо сметану, томатну пасту, борошно, сіль, цукор і трохи чорного меленого перцю. Перемішуємо інгредієнти, щоб підлива була однорідною.
Додаємо підливку на сковороду, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 25 хв
Приємного апетиту!
Котлети з курячого фаршу Котлети з курячого філе на сковороді Курячі котлети Курячі котлети без цибулі Курячі котлети з борошном Ніжні курячі котлети