Січені котлети завжди виглядають дуже оригінально, це відмінний варіант страви на святковий стіл. По цьому рецепту ви зможете приготувати котлети з дуже вдалого поєднання продуктів як за смаком, так і користь для організму: курки та грибів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 0,5 кг
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Часник – 3 зуб.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
  • Зелень – 2 – 3 гілки
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершки – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати січені курячі котлети з грибами? Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і злегка обсмажте на соняшниковій олії.

Печериці промийте, очистіть і наріжте дрібними кубиками. Додайте до цибулі гриби на сковороду і смажте, поки не випарується вся волога.

Потім додайте вершки, тушкуйте на невеликому вогні 7-9 хвилин.

Куряче філе обмийте і дрібно наріжте.

Часник очистіть і подрібніть будь-яким способом. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.

У мисці змішайте м’ясо, засмажку з цибулі і грибів, зелень, часник, яйця, сіль і спеції. Потім додайте крохмаль і ще раз перемішайте. Фарш викладіть на 30 хвилин у холодильник.

Дістаньте фарш з холодильника і відразу приступайте до готування. Столовою ложкою викладайте фарш на розігріту олію і смажте з двох сторін на середньому вогні.

Готові котлети з курки з грибами промокніть від масла паперовими рушниками і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курячі котлети Курячі котлети без хліба Курячі котлети без яєць Ніжні курячі котлети ПП січені котлети з курячої грудки Рублені котлети з курячої грудки з борошном