Смачні, ніжні котлети з апетитною томатно-сметанною підливою порадують ваших домочадців! Дуже смачно подавати з картопляним гарніром або рисом. Ситно і поживно! справжня кулінарна знахідка!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Білий хліб – 30 гр.
  • Молоко коров’яче – 50 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Для соусу: –
  • Вода – 400 мл
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Сіль – 1, 5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати курячі котлети з підливою на сковороді просто! Філе курки миємо, обсушуємо і пропускаємо через м’ясорубку, формуючи фарш.

Білий хліб замочуємо у воді на 10 хв. А цибулю та моркву очищаємо і також подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера.

В глибокій мисці змішуємо курячий фарш, цибулю і морквину, білий хліб, яйце, сметану, цукор, сіль і перець. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

Формуємо їх вийшла масу круглі котлети середнього розміру і паніруємо їх у борошні. Потім нагріваємо сковороду, промазуємо її рослинним маслом і обсмажуємо котлети з обох боків до золотистого відтінку.

Тепер приготувати підливу. Для цього в глибокій ємності з’єднаємо сметану, томатну пасту, борошно, сіль, цукор і трохи чорного меленого перцю. Перемішуємо інгредієнти, щоб підлива була однорідною.

Додаємо підливку на сковороду, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 25 хв

Приємного апетиту!

Котлети з курячого фаршу Котлети з курячого філе на сковороді Курячі котлети Курячі котлети без цибулі Курячі котлети з борошном Ніжні курячі котлети