Барбекю – це своєрідна повільна смаження м’яса над тліючим вугіллям при температурі 100-120°С Для цього є спеціальні печі, і готують м’ясо на решітці. Курячі крильця барбекю на мангалі – це запікання їх після маринування у гострому соусі, містить кислі інгредієнти (томатний соус, лимонний сік або оцет), рослинні олії, прянощі. Соус можна взяти готовий або приготувати з будь-якого рецепту. Маринуються крильця в такому соусі не більше 1 години, щоб кислота не зробила м’ясо занадто м’яким.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Курячі крильця – 2 кг
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 150 мл
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Лимон – 1 шт.
- Мед – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати курячі крильця барбекю на мангалі? Курячі крильця добре промийте під проточною водою і обсушіть рушником.
Потім в окремий посуд покладіть вказане в рецепті кількість інгредієнтів для соусу (гірчицю, соєвий соус, томатну пасту, олію, рідкий мед, сіль, сік лимона і суміш перців) і ложкою добре перемішайте.
Підготовлені крильця помістіть в глибоку миску, залийте соусом і руками добре перемішайте. Залиште крильця в цьому маринаді на 1 годину для маринування.
Поки крильця маринуються, підготуйте мангал. Коли вугілля прогорять і стануть білі, можете приступати до запіканню. Укладіть мариновані крильця в один ряд на решітку мангала і запікайте 10-15 хвилин на одній стороні. Пам’ятайте, що для крилець барбекю жар не повинен бути сильним і це регулюйте на свій розсуд.
Потім грати з крильцями переверніть на інший бік і смажте їх до готовності і рум’яної скоринки.
Запечені на мангалі курячі крильця барбекю перекладіть на тарілки і подавайте до столу гарячими.
Приємного апетиту!
Гострі курячі крильця Курка Курка в медово-соєвому соусі Курка з медом, гірчицею і соєвим соусом Курячі крильця Курячі крильця з медом, гірчицею і соєвим соусом Маринад для курячих крилець на мангалі