М’ясо курки (курячі стегенця в цьому рецепті) добре поєднується з гірчицею і медом, тому цей метод приготування став улюбленим у багатьох господинь. Від меду на поверхні стегенець утворюється легка карамельна скоринка, а гірчиця додасть м’ясу гостру пікантність смаку. Співвідношення цих приправ можете змінити по своєму смаку. Смакота цієї страви безпосередньо залежить від часу маринування м’яса.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • стегно Куряче – 3 шт.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати курячі стегна в медово-гірчичному соусі, спочатку підготуйте всі продукти для приготування страви, щоб були під рукою.

В окрему миску покладіть всі інгредієнти для медово-гірчичного соусу і насипте до них приправу для курки, сіль за своїм смаком і чорний перець.

Потім їх ложкою добре перемішайте. Якщо у вас мед рідкий, то можете збільшити його кількість.

Курячі стегна добре промийте під проточною водою і обсушити серветками. Потім їх змастіть приготованим соусом, покладіть в миску і, прикривши шматочком плівки, на 3 години поставте в холодне місце для маринування.

Після закінчення часу маринування стегна перекладіть форму для запікання, застеливши її папером для випічки.

Запікайте курячі стегна в духовці, розігрітій до 200°С, протягом 1 години. Готовність м’яса перевірте ножем або зубочисткою. Сік повинен бути прозорим.

Запечені курячі стегна в медово-гірчичному соусі розкладіть в порційні тарілки і подайте до столу з улюбленим гарніром.

Смачного!

Курка Курка в медово-гірчичному соусі