Як зручно, коли одне гаряче блюдо включає прекрасне і ситне поєднання продуктів. Тут у нас і гриби і картоплю і помідори. Вони, неначе шуба, вкривають шматочок соковитого і ніжного м’яса і додають йому аромат і неповторний смак. Поклали заготовку на деко – і ніяких клопотів. Дістаємо повноцінне блюдо, яке смачно саме по собі, хіба що овочі та соуси завжди будуть до речі.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Печериці свіжі – 2 – 3 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля зелена – 3 пера
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана або Майонез – 200 гр.
- Масло рослинне – 50 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати курячі відбивні під шубою? Куряче філе промийте і промокніть серветкою. Розріжте м’ясо вздовж товщиною не більше 2 див. Натерти шматки злитиму і перцем або приправою для курки і трохи відбийте. Відкладіть курку в бік.
Свіжі гриби очистіть і помийте, після чого наріжте пластинами. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями або півкільцями, в залежності від величини. Обсмажте на рослинному маслі в гарячій сковороді.
Помідори помийте і наріжте кружальцями. Картоплю почистіть, помийте і натріть крупно на тертці. Курку викладіть в змащену маслом форму для запікання. Зверху рівномірно викладіть гриби, помідори і дрібно посічену зелену цибулю.
Викладіть картоплю, трохи посоліть і поперчіть його. Часник, очищений і подрібнений з’єднайте зі сметаною і перемішайте. Змастіть соусом шар картоплі.
Помістіть форму в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Дістаньте, посипте крупно тертим сиром і запікайте ще 10-15 хвилин до рум’яної шапки. Відразу подавайте гарячі і ароматні відбивні до столу.
Приємного апетиту!
Відбивні Відбивні з курячого філе з грибами в духовці Відбивні з курячого філе з сиром в духовці Курячі відбивні в духовці Курячі відбивні з картоплею в духовці Курячі відбивні з сиром і помідорами в духовці