Відбивні з курки в сирному клярі виходять соковитими, ніжними всередині і мають апетитною хрусткою скоринкою. Таке м’ясне блюдо виручить, коли терміново потрібно приготувати щось смачне, адже з’їсти відбивні можна відразу ж після їх обжарювання.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча грудка – 900 гр.
- Сир Пармезан – 160 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Масло олію – для смаження
- Сіль – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати курячі відбивні в клярі з сиром. Помити курку і зняти з кістки все м’ясо, промокнути паперовими серветками. Прибрати плівки і жир, порізати м’ясо на шматочки завтовшки 1 див Відбити шматочки курки кухонним молотком, проте не перестарайтеся, інакше відбивні порвуться.
Окремо змішати яйця, борошно і майонез.
Все збити виделкою або вінчиком, повинна вийти консистенція густої сметани. Додати до суміші дрібно нарубаний кріп, сіль, перець, хмелі-сунелі.
розігріти Сковороду з рослинним маслом. Шматочки м’яса вмочати в кляр і швидко класти на сковороду.
Обсмажити курятину з одного боку, присипати її тертим сиром зверху.
Коли сир розплавиться, викласти на кожну відбивну по 1 ст. л. кляру.
Перевернути відбивні готової стороною догори. Якщо потрібно, додати ще трохи олії.
Обсмажувати відбивні до готовності, зняти з сковороди і викласти на паперові рушники, які вбере зайвий жир. Подавати зі свіжими овочами, салатами, круп’яними гарнірами.
Приємного апетиту!
Відбивні Відбивні з курячого філе в клярі з яєць і борошна Відбивні з курячого філе в сирному клярі Відбивні з курячого філе на сковороді Кляр для відбивних з курячого філе