Існує чимало рецептів приготування м’яса на мангалі. Люля-кебаб з курки – одне з них, до того ж його можна навіть назвати дієтичним, оскільки воно робиться з білого нежирного м’яса. Процес приготування такої страви має ряд тонкощів, які необхідно дотримувати.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Курячі ніжки – 450 – 500 гр.
- Зелень – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати курячий люля-кебаб на мангалі. Куряче м’ясо промийте під проточною водою. Відокремте м’ясо від кісток і шкірки. Подрібніть філейні частини ножем до стану фаршу.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте або потріть його на тертці. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем. Подрібнені цибулю і зелень з’єднайте з курячим фаршем, додайте сіль і приправи за смаком, ретельно перемішайте. Потім фарш необхідно добре відбити про тверду поверхню. Робіть це до тих пір, поки фарш не перестане розтікатися. Після цього перекладіть фарш в миску, накрийте її харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1 годину.
За цей час підготуйте дерев’яні шпажки для люля-кебабу. Замочіть шпажки в холодній воді.
Дістаньте фарш з холодильника. Змоченими у воді руками сформуйте невеликі ковбаски з фаршу і нанизайте їх на дерев’яні шпажки.
Розмістіть м’ясні заготовки на решітці. Помістіть решітку на мангалі над розжареним вугіллям, готуйте люля-кебаб 30 хвилин, періодично перевертаючи ковбаски з одного боку на іншу. Люля-кебаб подавайте з лавашем і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Люля кебаб на мангалі