Хочу поділитися смачним рецептом рідкісного квасу, приготованого в домашніх умовах з використанням квасного сусла. Квас, приготовлений таким способом, можна пити як тамує спрагу напою або використовувати для приготування окрошки.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода тепла – 3 л
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • квасне Сусло – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування квасу з сусла на 3 літри. Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування домашнього напою.

В трилітрову банку налийте теплу кип’ячену воду.

Додайте необхідну кількість цукрового піску у відповідності зі своїми смаковими уподобаннями.

Потім додайте концентрат квасного сусла.

Ретельно перемішайте. Краще використовувати дерев’яну ложку для цих цілей, щоб не розбити ненавмисно банку.

Пресовані дріжджі подрібніть за допомогою ножа і додайте в банку з вмістом і акуратно перемішайте. Можна використовувати і сухі дріжджі, їх знадобитися півтори чайні ложки. Кількість інших інгредієнтів при цьому залишається незмінним.

закрийте Банку щільною капроновою кришкою і поставте в тепле місце, але не на сонці. Приблизно через 12-20 годин на поверхні рідини утворюється невелика пінка, яка говорить про те, що квас готовий до вживання.

Готовий домашній квас помістіть в холодильник для охолодження, а потім подавайте. Щоб приготувати знову такий квас, до закваски, що залишилася на дні банки додайте цукровий пісок за смаком, концентрат квасного сусла і кілька шматочків житнього хліба, залийте теплою водою і настоюйте при кімнатній температурі до утворення пінки на поверхні.

Приємного насолоди!

Квас в домашніх умовах Квас з квасного сусла Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах