Хочу поділитися смачним рецептом рідкісного квасу, приготованого в домашніх умовах з використанням квасного сусла. Квас, приготовлений таким способом, можна пити як тамує спрагу напою або використовувати для приготування окрошки.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вода тепла – 3 л
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- квасне Сусло – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування квасу з сусла на 3 літри. Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування домашнього напою.
В трилітрову банку налийте теплу кип’ячену воду.
Додайте необхідну кількість цукрового піску у відповідності зі своїми смаковими уподобаннями.
Потім додайте концентрат квасного сусла.
Ретельно перемішайте. Краще використовувати дерев’яну ложку для цих цілей, щоб не розбити ненавмисно банку.
Пресовані дріжджі подрібніть за допомогою ножа і додайте в банку з вмістом і акуратно перемішайте. Можна використовувати і сухі дріжджі, їх знадобитися півтори чайні ложки. Кількість інших інгредієнтів при цьому залишається незмінним.
закрийте Банку щільною капроновою кришкою і поставте в тепле місце, але не на сонці. Приблизно через 12-20 годин на поверхні рідини утворюється невелика пінка, яка говорить про те, що квас готовий до вживання.
Готовий домашній квас помістіть в холодильник для охолодження, а потім подавайте. Щоб приготувати знову такий квас, до закваски, що залишилася на дні банки додайте цукровий пісок за смаком, концентрат квасного сусла і кілька шматочків житнього хліба, залийте теплою водою і настоюйте при кімнатній температурі до утворення пінки на поверхні.
Приємного насолоди!
Квас в домашніх умовах Квас з квасного сусла Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах