Березовий квас для тривалого зберігання найчастіше розливають у великі пластикові пляшки, але є і противники такого методу зберігання. У цьому рецепті вам пропонується заготовити квас в скляних банках, щільно їх закупоривши пластмасовими кришками. Такий квас зберігає свої властивості протягом декількох місяців. Готуємо березовий квас без дріжджів, тому його можна давати дітям.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Сік березовий – 5 л.
- Ізюм – за смаком
- Сушені яблука – 1 кг
Процес приготування:
Приступимо до приготування квасу з березового соку тривалого зберігання. Сухі яблука і родзинки промийте водою і обсушити кухонним рушником.
Потім ці сухофрукти укладіть у дві сухі чисті 3-літрові банки.
Через складену в два шари марлю, щоб не потрапив дрібне сміття, розлийте по банках березовий сік.
Потім банки закрийте клаптиками марлі, закріпивши її навколо горлечка гумкою.
Банки на п’ять діб помістіть в тепле місце і за цей час сік з сухофруктами кілька разів ложкою перемішайте.
За 5 днів сік нагріється і в ньому відбудеться процес бродіння, що робить сік квасом.Після закінчення цього часу яблука і родзинки потрібно видалити.
Квас через марлю перелийте в інші чисті скляні банки.
Щільно закупорьте їх пластиковими кришками і обв’яжіть кришки шматочками паперу з гумками.
Можете березовий квас переносити для тривалого зберігання в холодне місце.
Вдалих заготовок!
Березовий сік з сухофруктами Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах Квас з березового соку в пляшках Квас з березового соку з родзинками і цукром Квас з березового соку з сушеними яблуками Квас з родзинками