Квас з березового соку на основі чорного хліба – самий смачний і простий варіант. Цей напій, приготовлений вдома і своїми руками, відмінно замінить інші магазинні газованої води, буде натуральним і корисним. В квас додається трохи родзинок і лимона для свіжості, а хліб заздалегідь підсушується. Такий квас можна давати і дітям.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Сік березовий – 2.5 л.
- Хліб – 300 гр.
- Лимон – 1 гурток
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Родзинки – 20 гр.
Процес приготування:
Всі інгредієнти для приготування березового квасу на чорному хлібі заздалегідь підготуйте в кількості в залежності від об’єму соку для цієї заготовки.
Чорний хліб наріжте на невеликі кубики і підсушіть до золотистого кольору в розігрітій духовці або мікрохвильовці, адже це визначить забарвлення готового квасу.
перелийте Сік в чисту 3-літрову банку. Потім до соку насипте розраховане кількість цукру, покладіть родзинки і кружок лимона. Всі ложкою перемішайте, щоб цукор повністю розчинився.
Потім банку до соку перекладіть підсушені шматочки чорного хліба й ложкою занурте його в сік, щоб вони просочилися рідиною. Банку закрийте щільною пластиковою кришкою. Поставте її в тепле місце на 2 доби, краще всього на підвіконня, де тепло і є сонечко, тоді процес бродіння пройде більш активно. Потім банку з квасом на 3 дні помістіть в прохолодне місце, щоб бродіння завершилося і вийшов з соку справжній квас.
Після закінчення цього часу квас з березового соку з чорним хлібом буде готовий і його можна пити.
Смачних і вдалих заготовок!
Березовий сік з лимоном Квас з березового соку у банках Хлібний квас без дріжджів Хлібний квас з родзинками