Приготуємо квас з березового соку з додаванням лимона, родзинок і меду. Бродіння почнеться природним способом, без доданих дріжджів. Зручно такий квас готувати до великих пластикових пляшках.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Сік березовий – 5 л.
- Мед – 2 ст. л.
- Лимон – 0.5 шт.
- Родзинки – 1 жменя
Процес приготування:
Як почати готувати квас з березового соку з лимоном? Березовий сік проціджують через марлю в тару для квасу – зручно брати пластикові об’ємні пляшки з широкою шийкою.
Лимон промиваємо та нарізаємо на дольки такого розміру, щоб їх було зручно помістити в шийку пляшок з соком. Закладаємо лимон в сік.
Додаємо мед і родзинки.
Закриваємо кришками пляшки, попередньо злегка натиснувши на них, щоб вийшло повітря. Рідина повинна підійти до краю горлечка – тоді і загвинчуємо кришку. Прибираємо в тепле місце на п’ять-шість днів.
після вказаного часу пляшки відкриваємо, випускаємо газ від бродіння і пробуємо на смак. Якщо різкість влаштовує, то квас можна вживати. Якщо різкості недостатньо, то залишаємо напій для подальшого бродіння і повторюємо пробу трохи пізніше.
Готовий квас ставимо в прохолодне місце для зберігання, щоб припинити бродіння.
Приємного апетиту!
Березовий сік з лимоном Квас без дріжджів Квас з березового соку з лимоном Квас з березового соку з медом Квас з березового соку з родзинками і цукром