Освіжаючий квас можна легко приготувати з березового соку – це особливо актуально в сезон збору цього корисного напою. Додаємо мед, сухарі з житнього хліба і родзинки. Чекаємо кілька днів квас повинен почати бродіння і дозріти.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Мед – 6 – 7 ст. л.
- Ізюм – 7 – 8 шт.
- Житній хліб – 300 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування квасу з березового соку з медом без дріжджів? Житній хліб нарізаємо на невеликі кубики.
Обсмажуємо хлібні кубики на сухій сковороді або в духовці при 200 градусах до чорно-коричневої скоринки – саме вона дасть квасу характерний колір і специфічний присмак.
В банку вливаємо березовий сік кімнатної температури, розчиняємо в ньому мед, потім кладемо родзинки і остиглий житні сухарі. Прикриваємо нещільно кришкою і залишаємо в теплому місці для закваски.
Орієнтовно через два-три дні квас можна пробувати. Якщо напій влаштовує за смаком і насиченості, виймаємо ємність в холодне місце для припинення активного бродіння і зберігання. При необхідності залишаємо бродити далі для більшої насиченості і «ядрености». Подаємо квас у холодному вигляді з скибочкою лимона – дуже добре освіжає.
Приємного апетиту!
Квас в домашніх умовах Квас з березового соку з медом Квас з березового соку у банках Квас з родзинками Хлібний квас Хлібний квас з родзинками