Один з найпростіших способів приготування квасу. Просто додати цукор, родзинки і прибрати на час для бродіння. Квас з часом карбонізіруется і стане «ігристим». Зберігаємо такий квас у холодному місці і подаємо в холодному вигляді.
Інгредієнти: на 2 л.
- березовий Сік – 2 л
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Ізюм – 4 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати квас з березового соку з родзинками і цукром? Родзинки моєму в теплій воді і потім обсушуємо.
Пластикові пляшки ретельно миємо і даємо висохнути. Вливаємо в них березовий сік, не доливаючи до горлечка приблизно п’ять-шість сантиметрів.
Засипаємо в пляшки цукор-пісок і кладемо промитий і обсушенный родзинки. Закриваємо кришками пляшки, добре збовтуємо для розчинення цукру. Потім відкриваємо і даємо вийти повітрю.
Злегка стискаємо пляшки, щоб рідина підійшла ближче до краю горловини. Закриваємо кришками в такому стані і прибираємо в приміщення з кімнатною температурою на пару днів. Після цього відкриваємо кришки і знову випускаємо повітря. Прибираємо пляшки з квасом в темне прохолодне місце і даємо квасу дозріти протягом місяця.
За цей час напій придбає характерний смак – його вже можна буде вживати.
Приємного апетиту!
Березовий сік з сухофруктами Квас без дріжджів Квас з березового соку Квас з березового соку з родзинками і цукром Квас з родзинками