Квас – корисний, утамовує спрагу напій, що можна приготувати з солоду, хліба, сухарів, фруктів і навіть овочів. Напій готується за допомогою бродіння. Я пропоную приготувати напій з білого хліба.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Білий хліб – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Свіжі дріжджі – 10 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Родзинки – 1 жменя
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Білий хліб наріжте скибочками. Деко застелити пекарської папером і рівномірно розподіліть хлібні скибочки. Деко з білим хлібом помістіть в розігріту до 140 градусів духовку і готуйте сухарики до золотистого кольору, періодично перевертаючи, щоб вони не згоріли. На це може знадобитися приблизно 20-30 хвилин.

Закип’ятіть необхідну кількість питної води. Тим часом свіжі дріжджі розведіть в невеликій кількості теплої води і залиште приблизно на годину.

Готові сухарики вийміть з духовки, а потім викладіть в тарілку і повністю остудіть. Остиглі сухарики подрібніть за допомогою блендера, кавомолки або скористайтеся качалкою. Подрібнені сухарі викладіть в ємність і залийте підготовленим окропом, залиште на 4 години настоятися під кришкою. Потім влийте дріжджі і всипте цукровий пісок.

Перемішайте і залиште настоюватися на 6-12 годин при кімнатній температурі до утворення піни. Готовий домашній квас процідити через дрібне сито, застелене марлею. Жменю родзинок переберіть і промийте під проточною водою. Лимон вимийте і наріжте на шматочки.

У проціджений квас додайте часточки лимона і родзинки. Квас помістіть в холодильник для охолодження приблизно на 3-5 годин, а потім подавайте. Якщо плануєте постійно готувати такий квас, залиште закваску. У ємність викладіть сухарі і закваску у співвідношенні 1:1, додайте трохи цукрового піску і залийте теплою водою. Квас буде готовий до вживання через 10 годин.

Приємного насолоди!

Квас в домашніх умовах Квас з родзинками Квас на дріжджах Хлібний квас з дріжджами Хлібний квас з родзинками Хлібний квас на 3 літри