Квас – корисний, утамовує спрагу напій, що можна приготувати з солоду, хліба, сухарів, фруктів і навіть овочів. Напій готується за допомогою бродіння. Я пропоную приготувати напій з білого хліба.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Білий хліб – 300 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Свіжі дріжджі – 10 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Родзинки – 1 жменя
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Білий хліб наріжте скибочками. Деко застелити пекарської папером і рівномірно розподіліть хлібні скибочки. Деко з білим хлібом помістіть в розігріту до 140 градусів духовку і готуйте сухарики до золотистого кольору, періодично перевертаючи, щоб вони не згоріли. На це може знадобитися приблизно 20-30 хвилин.
Закип’ятіть необхідну кількість питної води. Тим часом свіжі дріжджі розведіть в невеликій кількості теплої води і залиште приблизно на годину.
Готові сухарики вийміть з духовки, а потім викладіть в тарілку і повністю остудіть. Остиглі сухарики подрібніть за допомогою блендера, кавомолки або скористайтеся качалкою. Подрібнені сухарі викладіть в ємність і залийте підготовленим окропом, залиште на 4 години настоятися під кришкою. Потім влийте дріжджі і всипте цукровий пісок.
Перемішайте і залиште настоюватися на 6-12 годин при кімнатній температурі до утворення піни. Готовий домашній квас процідити через дрібне сито, застелене марлею. Жменю родзинок переберіть і промийте під проточною водою. Лимон вимийте і наріжте на шматочки.
У проціджений квас додайте часточки лимона і родзинки. Квас помістіть в холодильник для охолодження приблизно на 3-5 годин, а потім подавайте. Якщо плануєте постійно готувати такий квас, залиште закваску. У ємність викладіть сухарі і закваску у співвідношенні 1:1, додайте трохи цукрового піску і залийте теплою водою. Квас буде готовий до вживання через 10 годин.
Приємного насолоди!
Квас в домашніх умовах Квас з родзинками Квас на дріжджах Хлібний квас з дріжджами Хлібний квас з родзинками Хлібний квас на 3 літри