Хочу поділитися рецептом чудового напою, приготованого в домашніх умовах. Квас з житніх сухарів виходить ароматним, гарним кольором і набагато корисніше того, який продають в магазині або на вулиці з бочки. Домашній напій чудово втамовує спрагу в спекотний день.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Вода – 4,5 л.
- Сухарі житні – 600 гр.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Ізюм – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати квас з житніх сухарів, підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування квасу з житніх сухарів. Якщо хочете постійно готувати такий напій, заздалегідь насушити сухарики у великій кількості.
Готові сухарики з житнього хліба подрібніть за допомогою блендера або кавомолки. Від кількості використовуваних сухариків залежить смак і колір ароматного напою. Подрібнені сухарі викладіть в каструлю великого об’єму.
В іншій каструлі закип’ятіть необхідну кількість питної води, а потім перелийте гарячу воду в каструлю з житніми подрібненими сухарями. Залиште настоюватися приблизно на 2,5-3 години, періодично помішуючи.
Потім додайте необхідну кількість цукрового піску і ретельно перемішайте до його повного розчинення. Сухі дріжджі розчиніть у кількох столових ложках питної води. Додайте в каструлю і добре перемішайте.
Залиште настоюватися на 10-12 годин при кімнатній температурі. Коли квас буде готовий, на поверхні з’явиться піна.
Готовий домашній квас процідити через дрібне сито, застелене марлею, складеною в кілька шарів.
Проціджений квас розлийте по пляшках, в кожну пляшку додайте кілька ягід родзинок, попередньо промивши і просушити його. Родзинки додасть різкості напою. Пляшки з квасом залиште при кімнатній температурі приблизно на 2-3 години.
Потім помістіть пляшки з квасом в холодильник для охолодження і подавайте.
Приємного насолоди!
Квас в домашніх умовах Квас з родзинками Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах