Прохолодні літні напої так приємно завжди мати під рукою. Спробуйте домашній квас на житньому борошні. приготувати його зможе кожен.
Інгредієнти: на 3 л.
- Житнє обдирне борошно – 400 гр.
- Вода – 7 л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сухі дріжджі – 20 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати квас з житнього борошна в домашніх умовах. Попередньо дріжджі заливаємо теплою водою і даємо їм настоятися 2 години.
В окремому посуді житнє борошно розмішуємо у воді до отримання рідкої кашки.
До борошняної суміші всипаємо цукор, розмішуємо, а потім вливаємо і дріжджі. Заливаємо інгредієнти холодною кип’яченою водою, розмішуємо, накриваємо марлею або серветкою і наполягаємо добу.
Через добу вміст слід процідити і перелити в чисту банку. Зберігаємо в прохолодному місці ще 2 доби.
Після чого домашній квас з житнього борошна готовий. Подавати до столу в охолодженому вигляді!
Квас в домашніх умовах Квас з житнього борошна Квас на сухих дріжджах