Прохолодні літні напої так приємно завжди мати під рукою. Спробуйте домашній квас на житньому борошні. приготувати його зможе кожен.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Житнє обдирне борошно – 400 гр.
  • Вода – 7 л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сухі дріжджі – 20 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати квас з житнього борошна в домашніх умовах. Попередньо дріжджі заливаємо теплою водою і даємо їм настоятися 2 години.

В окремому посуді житнє борошно розмішуємо у воді до отримання рідкої кашки.

До борошняної суміші всипаємо цукор, розмішуємо, а потім вливаємо і дріжджі. Заливаємо інгредієнти холодною кип’яченою водою, розмішуємо, накриваємо марлею або серветкою і наполягаємо добу.

Через добу вміст слід процідити і перелити в чисту банку. Зберігаємо в прохолодному місці ще 2 доби.

Після чого домашній квас з житнього борошна готовий. Подавати до столу в охолодженому вигляді!

Квас в домашніх умовах Квас з житнього борошна Квас на сухих дріжджах