Повна вітамінів закуска з квашеної капусти з яблуками – це не тільки корисне, але і неймовірно смачне блюдо. А завдяки заквасці капусти відразу в банку, її легко приготувати в домашніх умовах.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Яблука – 4 шт.
  • Морква – 400 гр.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Сіль – 70 гр.
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Перець чорний горошок – 20 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування квашеної капусти з яблуками в банку за класичним рецептом. Натираємо моркву на тертці, капусту тонко шаткуємо. Змішуємо морква з капустою, додаємо до них цукор і сіль і ретельно перетираємо руками до виділення соку. Додаємо перець, лавровий лист і перемішуємо.

Яблука ретельно промиваємо, видаляємо насіння і нарізаємо їх шматочками. Укладаємо в банку шар капусти, ретельно його утрамбовуємо і зверху викладаємо шар яблук.

Таким чином заповнюємо всю банку, залишаючи до горлечка близько 4 сантиметрів. Банку прикриваємо кришкою, ставимо в глибоку миску і залишаємо при кімнатній температурі на три дні. Потім переносимо капусту в прохолодне місце і залишаємо ще на тиждень.

Перед подачею віджимаємо капусту від зайвого соку.

Крім того, краще всього така страва буде з додаванням цибулі і свіжого яблука. Приємного апетиту!

Новости