Для цього рецепта потрібно використовувати кавуни середньої стиглості для того, щоб в процесі мочіння, плоди не перетворилися на пюре. Процес приготування практично нічим не відрізняється від засолювання інших овочів і фруктів.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кавун – 2 – 2.5 кг
  • Часник – 1 зуб.
  • Гвоздика – 3 зірки
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.
  • Для маринаду: –
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Щоб приготувати квашений кавун на зиму, починаємо процес з миття і нарізки стиглого кавуна.

Банки стерилізуємо в духовій шафі протягом 15-20 хвилин. Кришки обдаємо окропом і даємо воді стекти.

На дно простерилізованій банки укладаємо спеції: гвоздику, перець, часник і лавровий лист.

Наверх «подушки» з спецій щільно викладаємо нарізану ягоду.

Кип’ятимо воду і заливаємо банки до країв, накриваємо рушником і прогріваємо протягом 15-20 хвилин.

Після прогріву воду зливаємо в каструлю, додаємо сіль і цукор, і кип’ятимо не більше п’яти хвилин. Повторно заливаємо банки розсолом, закатуємо, перевертаємо догори дном і даємо охолонути. Після цього ставимо в темне місце. Закуска буде готова через два-три місяці. Приємного апетиту!

Кавун в 3-х літрових банках на зиму Кавун на зиму в банках Консервований кавун в банках на зиму Маринований кавун без стерилізації в банках на зиму Маринований кавун в 3-х літрових банках на зиму Маринований кавун в банках на зиму Як закрити кавун в банках на зиму