Для цього рецепта потрібно використовувати кавуни середньої стиглості для того, щоб в процесі мочіння, плоди не перетворилися на пюре. Процес приготування практично нічим не відрізняється від засолювання інших овочів і фруктів.
Інгредієнти: на 3 л.
- Кавун – 2 – 2.5 кг
- Часник – 1 зуб.
- Гвоздика – 3 зірки
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Для маринаду: –
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Щоб приготувати квашений кавун на зиму, починаємо процес з миття і нарізки стиглого кавуна.
Банки стерилізуємо в духовій шафі протягом 15-20 хвилин. Кришки обдаємо окропом і даємо воді стекти.
На дно простерилізованій банки укладаємо спеції: гвоздику, перець, часник і лавровий лист.
Наверх «подушки» з спецій щільно викладаємо нарізану ягоду.
Кип’ятимо воду і заливаємо банки до країв, накриваємо рушником і прогріваємо протягом 15-20 хвилин.
Після прогріву воду зливаємо в каструлю, додаємо сіль і цукор, і кип’ятимо не більше п’яти хвилин. Повторно заливаємо банки розсолом, закатуємо, перевертаємо догори дном і даємо охолонути. Після цього ставимо в темне місце. Закуска буде готова через два-три місяці. Приємного апетиту!
Кавун в 3-х літрових банках на зиму Кавун на зиму в банках Консервований кавун в банках на зиму Маринований кавун без стерилізації в банках на зиму Маринований кавун в 3-х літрових банках на зиму Маринований кавун в банках на зиму Як закрити кавун в банках на зиму