Квашені огірки на зиму виходять соковитими і ароматними, наче з бочки. Пропонуємо приготувати кислі огірки по простому рецептом під залізною кришкою. Страва стане універсальним частуванням для вашого столу.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Часник – 6 зуб.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя хрону – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати кислі огірки на зиму під залізною кришкою? Огірки ретельно промиваємо. Заливаємо холодною водою і даємо настоятися близько 5 годин.
Після того як огірки настоялися, підготуємо банки і інгредієнти. Часник очищаємо і ріжемо пластинами.
На дно банки викладаємо кріп і листя хрону і смородини.
Далі в банку відправляємо огірки і часник. Заливаємо це все кип’яченою водою з сіллю.
Закриваємо банку з огірками капроновою кришкою і даємо постояти в звичайній кімнатній температурі близько 3 днів. За цей час огірки помутнішають.
Потім зливаємо розсіл, вливаємо холодну воду і знову зливаємо. Так ви промиєте осад.
Після кип’ятимо чисту воду, вливаємо в огірки і закриваємо залізною кришкою. Домашня заготівля готова!
Засолювання огірків без оцту на зиму Засолювання огірків без стерилізації на зиму Огірки на зиму Розсіл для засолювання огірків на 1 літр на зиму