Мариновані помідори часто присутні взимку на обідньому столі. Цю ароматну закуску люблять всі. А така цікава варіація з гронами винограду не вимагає використання оцту, що робить заготовку більш корисною і натуральної.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 500 – 600 гр.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Виноград білий або Виноград Кишмиш (без кісточок) – 200 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Гвоздика – 3 шт.
- Часник – 1 – 2 зуб.
Процес приготування:
Рецепт кисло-солодкі консервовані помідори з виноградом простий у приготуванні! Банки для закаток ретельно помийте і стерилізуйте.
Візьміть помідори невеликого розміру, помийте їх і зробіть прокол зубочисткою біля місця кріплення плодоніжки. Це дозволить помідорів зберегти форму в процесі термообробки.
Виноград промийте, відокремте ягоди від гілочок. Виноградини повинні бути щільними і без ознак зіпсованості. Часник очистіть від лушпиння і наріжте часточками. В чисті банки розкладіть лаврові листи, часточку гострого перцю, перець горошком, гвоздику. Потім викладіть в довільному порядку помідори, виноград і часник.
В каструлі закип’ятіть воду, залийте окропом банки, прикрийте їх кришками і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду назад в каструлю, ще раз закип’ятити, залити окріп в банки і почекайте 10 хвилин. Третій раз після закипання маринаду додайте сіль і цукор, проваріть 5-7 хвилин. Влийте маринад в банки до самого верху, загорніть кришки. Банки залиште до повного охолодження під пледом при кімнатній температурі. Перенесіть загортання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Гострі помідори Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори без стерилізації Помідори без оцту на зиму Помідори без стерилізації на зиму Помідори з виноградом на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму