Зелені помідори по-вірменськи – ідеальний варіант закуски не тільки тому, що володіє прекрасними смаковими якостями, завдяки чому добре поєднується з великою кількістю м’ясних страв. Для приготування такої заготовки вам буде потрібно порівняно небагато часу: в середньому за чотири дні ваші помідори зможуть як слід просолитися.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Помідори зелені – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Вода – 700 мл
- Перець чилі – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Часник – 1 головка
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати зелені помідори по-вірменськи легко! Моркву, перець і часник подрібнюємо за допомогою блендера. На виході повинна вийти однорідна кашка.
Займемося помідорами. Їм потрібно ретельно промити, потім у кожній зробити глибокий поперечний надріз. В цей надріз ми будемо наповнювати овочевий начинкою.
Начиняємо помідори овочевою начинкою, злегка утрамбовувавши її ложкою.
Начинені помідори викладаємо в стерилізовані банки.
В каструлю середнього розміру влийте воду, додайте туди сіль і цукор, потім відправляємо каструлю на вогонь. Після того, як її вміст закипить, залийте туди оцет. Знову доведіть рідину до кипіння і зніміть каструлю з плити.
Залийте отриманим маринадом помідори до самого верху і накрийте кришками. Ставимо ці банки у велику ємність з киплячою водою і кип’ятити протягом десяти хвилин.
Потім закочує банки і відправляємо на зберігання.
Закуска з помідорів на зиму Зелені помідори по-корейськи на зиму Мариновані помідори з часником Мариновані помідори класичні Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори в літрових банках