Цей рецепт сподобається тим, хто любить яскраві і незвичайні поєднання. З його допомогою завжди можна перетворити навіть класичну відбивну в даний страва від шеф-кухаря. Брусничний соус допоможе розкрити смак м’яса, а також доставити радості ласунам, так як підходить і для додавання в десерти.


Інгредієнти: на 0.1 л.

  • Брусниця – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Лимонний сік – 1 – 2 ст. л.
  • Кориця – 1 паличка
  • Бадьян – 2 зірки
  • Прованські трави – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кисло-солодкого брусничного соусу на зиму? Ретельно переберіть і промийте ягоди. Розкладіть їх на паперові рушники для просушування.

З’єднати в каструлі брусницю, лимонний сік, корицю, бадьян і ароматні трави.

Поставте каструлю на середній вогонь і проваріть ягоду протягом 10-15 хвилин, постійно помішуючи.

Процідіть отриману суміш через сито, щоб зробити соус однорідним: відокремити ягідну шкірку і великі частинки спецій.

У протертий соус додайте цукор і знову поставте каструлю на вогонь. Варіть протягом 20 хвилин, за цей час соус повинен стати більш в’язким і густим. Розлийте готовий соус в чисті, заздалегідь підготовлені банки, щільно закрийте їх кришками. Після охолодження поставте в холодильник для довгого зберігання. Приємного апетиту!

Новости