Цей рецепт сподобається тим, хто любить яскраві і незвичайні поєднання. З його допомогою завжди можна перетворити навіть класичну відбивну в даний страва від шеф-кухаря. Брусничний соус допоможе розкрити смак м’яса, а також доставити радості ласунам, так як підходить і для додавання в десерти.
Інгредієнти: на 0.1 л.
- Брусниця – 200 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Лимонний сік – 1 – 2 ст. л.
- Кориця – 1 паличка
- Бадьян – 2 зірки
- Прованські трави – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кисло-солодкого брусничного соусу на зиму? Ретельно переберіть і промийте ягоди. Розкладіть їх на паперові рушники для просушування.
З’єднати в каструлі брусницю, лимонний сік, корицю, бадьян і ароматні трави.
Поставте каструлю на середній вогонь і проваріть ягоду протягом 10-15 хвилин, постійно помішуючи.
Процідіть отриману суміш через сито, щоб зробити соус однорідним: відокремити ягідну шкірку і великі частинки спецій.
У протертий соус додайте цукор і знову поставте каструлю на вогонь. Варіть протягом 20 хвилин, за цей час соус повинен стати більш в’язким і густим. Розлийте готовий соус в чисті, заздалегідь підготовлені банки, щільно закрийте їх кришками. Після охолодження поставте в холодильник для довгого зберігання. Приємного апетиту!
Новости