Кыстыбай з начинкою з картоплі, приготований на густому кефірі виходить неймовірно смачним і апетитним. Його можна брати з собою для перекушування під час роботи або покласти дитині в школу. Дуже ситне, поживне і корисне блюдо!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 250 мл
- Житнє обдирне борошно – 350 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Молоко коров’яче – 100 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Сир плавлений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати кыстыбый з картоплею на кефірі легко! Картоплю чистимо, промиваємо й варимо в підсоленій воді.
Борошно просіваємо через ситечко, потім додаємо в неї кефір, 0,5 ч. л. солі і перемішуємо. Викладаємо тісто на стіл і продовжуємо вимішувати його руками приблизно 5 хв
Тепер поділяємо тісто на рівні частини. Розкачуємо кожну частину у формі кола.
Змащуємо вершковим маслом сковороду і обсмажуємо кожен коржик з обох сторін 2-3 хв
Картоплю подрібнюємо товкачиком. Додаємо в нього молоко, плавлений сирок і сіль, все добре перемішуємо.
Цибулю чистимо від луски і нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо цибулю на сковороді на рослинному маслі до рум’яного кольору. Додаємо цибулю в картопляне пюре.
Вершкове масло розтоплюємо на повільному вогні. Промазуємо їм кожну корж. Потім одну частину коржі кладемо рівним шаром начинку, а накриваємо другою частиною.
Приємного апетиту!
Кыстыбый