Кыстыбай з начинкою з картоплі, приготований на густому кефірі виходить неймовірно смачним і апетитним. Його можна брати з собою для перекушування під час роботи або покласти дитині в школу. Дуже ситне, поживне і корисне блюдо!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 250 мл
  • Житнє обдирне борошно – 350 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Молоко коров’яче – 100 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сир плавлений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати кыстыбый з картоплею на кефірі легко! Картоплю чистимо, промиваємо й варимо в підсоленій воді.

Борошно просіваємо через ситечко, потім додаємо в неї кефір, 0,5 ч. л. солі і перемішуємо. Викладаємо тісто на стіл і продовжуємо вимішувати його руками приблизно 5 хв

Тепер поділяємо тісто на рівні частини. Розкачуємо кожну частину у формі кола.

Змащуємо вершковим маслом сковороду і обсмажуємо кожен коржик з обох сторін 2-3 хв

Картоплю подрібнюємо товкачиком. Додаємо в нього молоко, плавлений сирок і сіль, все добре перемішуємо.

Цибулю чистимо від луски і нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо цибулю на сковороді на рослинному маслі до рум’яного кольору. Додаємо цибулю в картопляне пюре.

Вершкове масло розтоплюємо на повільному вогні. Промазуємо їм кожну корж. Потім одну частину коржі кладемо рівним шаром начинку, а накриваємо другою частиною.

Приємного апетиту!

Кыстыбый