В мультиварці лагман виходить дуже наваристим. Гасіння відбувається повільно при рівномірному нагріванні чаші – м’ясо і овочі розкривають весь свій смак, і бульйон стає дуже насиченим. При підготовці інгредієнтів рекомендуємо не використовувати терку, а саме, різати овочі шматочками – це дозволить їм зберегти форму при тривалому гасінні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баранина – 600 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Редька чорна – 0.5 шт.
  • Вода – 1 л
  • Локшина рисова – 200 гр.
  • Зелень – для прикраси
  • Сіль – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Коріандр – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати лагман з баранини в мультиварці? Готуємо баранину. Промиваємо її, обсушуємо і нарізаємо впоперек волокон на невеликі шматочки. Надлишок жиру зрізаємо.

В мультиварці розігріваємо невелику кількість рослинної олії в режимі «Смаження». Закладаємо в чашу м’ясо і обсмажуємо його при помішуванні до легкого рум’янцю. Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо і ріжемо ножем на тонкі півкільця середньої товщини. Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками або тонкими брусочками. Висипаємо овочі до м’яса, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати п’ять-шість хвилин.

Болгарський перець і редьку очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо їх у чашу. Кладемо слідом томатну пасту і половину від усієї кількості часнику. Готуємо овочі з м’ясом ще п’ять-сім хвилин.

Далі додаємо спеції: коріандр, зіру, чорний мелений перець і сіль за смаком. Вливаємо воду в зазначеній кількості і перемішуємо. Закриваємо кришку мультиварки і встановлюємо режим «Гасіння» на дві години.

Окремо, ближче до часу готовності лагмана, відварюємо локшину в підсоленій воді. Потім відкидаємо на друшляк і даємо відвару стекти.

В готовий лагман кладемо залишився пропущений через прес часник і подрібнену зелень.

В порційні миски або піали розкладаємо спочатку варену локшину, а потім заливаємо її приготованим супом. Поверхня страви можна додатково посипати рубаною зеленню – лагман готовий для подачі.

Приємного апетиту!

Лагман Лагман в мультиварці Лагман з баранини класичний Лагман класичний