Поєднання сирів з різними смаками в томатному соусі на аркушах пасти ідеально гармоніюють в лазіння і роблять її справжнім ресторанним стравою. Найголовніше в цьому рецепті – правильно підібрати сорти продукту: м’який, твердий, напівтвердий та витриманий сири повинні обов’язково входити в цей шедевр.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листи лазаньї – 15 шт.
- Помідори черрі – 300 гр.
- Сир Чеддер – 150 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Сир Гауда – 150 гр.
- Сир Моцарелла – 150 гр.
- Томатний соус – 400 мл
- Йогурт (без добавок) – 150 мл
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Базилік свіжий – 1 пучок
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Рецепт лазаньї 4 сиру простий у приготуванні! Форму застелити папером для випічки. Покладіть в неї листи лазаньї поруч один з одним. В даному варіанті форма може бути більше, так як весь соус потрібно розподіляти безпосередньо по листам.
На гарячу сковороду вилийте масло і покладіть в неї помідори, попередньо обдавши їх окропом і знявши шкірку.
Влийте в сковороду томатний соус.
Додайте очищений і подрібнений часник і дрібно нарізаний базилік, тушкуйте 5 хвилин, періодично перемішуючи.
Підготуйте весь сир, обріжте або видаліть з нього пакувальну плівку.
М’який сир наріжте кубиками, решту натріть на тертці крупно.
Лазанью покрийте шаром томатного соусу.
Рівномірно розподіліть 1/5 всіх сортів сиру.
Укладіть так всі 5 шарів. Верхні листи змастіть йогуртом по всій поверхні і посипте сиром. Готуйте в гарячій духовці при 180 градусах 30 хвилин.
Готову страву розріжте на порційні шматки і викладайте на тарілки.
Приємного апетиту!
Лазанья Лазанья без соусу Бешамель