Поєднання сирів з різними смаками в томатному соусі на аркушах пасти ідеально гармоніюють в лазіння і роблять її справжнім ресторанним стравою. Найголовніше в цьому рецепті – правильно підібрати сорти продукту: м’який, твердий, напівтвердий та витриманий сири повинні обов’язково входити в цей шедевр.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Листи лазаньї – 15 шт.
  • Помідори черрі – 300 гр.
  • Сир Чеддер – 150 гр.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Сир Гауда – 150 гр.
  • Сир Моцарелла – 150 гр.
  • Томатний соус – 400 мл
  • Йогурт (без добавок) – 150 мл
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Базилік свіжий – 1 пучок
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Рецепт лазаньї 4 сиру простий у приготуванні! Форму застелити папером для випічки. Покладіть в неї листи лазаньї поруч один з одним. В даному варіанті форма може бути більше, так як весь соус потрібно розподіляти безпосередньо по листам.

На гарячу сковороду вилийте масло і покладіть в неї помідори, попередньо обдавши їх окропом і знявши шкірку.

Влийте в сковороду томатний соус.

Додайте очищений і подрібнений часник і дрібно нарізаний базилік, тушкуйте 5 хвилин, періодично перемішуючи.

Підготуйте весь сир, обріжте або видаліть з нього пакувальну плівку.

М’який сир наріжте кубиками, решту натріть на тертці крупно.

Лазанью покрийте шаром томатного соусу.

Рівномірно розподіліть 1/5 всіх сортів сиру.

Укладіть так всі 5 шарів. Верхні листи змастіть йогуртом по всій поверхні і посипте сиром. Готуйте в гарячій духовці при 180 градусах 30 хвилин.

Готову страву розріжте на порційні шматки і викладайте на тарілки.

Приємного апетиту!

Лазанья Лазанья без соусу Бешамель