Якщо лінь шукати готові листи лазаньї і готувати з ними справжнє класичне блюдо, лазанью можна зробити, взявши за основу звичайні макарони. Виходить не гірше, а головне – набагато швидше і простіше. Лазанья просочується домашнім соусом бешамель.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Макарони – 400 гр.
  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Молоко коров’яче – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – за смаком
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 1 банка

Процес приготування:

Готувати лазанью ліниву просто! Цибулю почистити, дрібно нашаткувати і додати у фарш. Поперчити, посолити за смаком. Обсмажити фарш в невеликій кількості рослинного масла до готовності.

Відкрити і викласти до фаршу помідори у власному соку.

Всипати спеції для фаршу і добре перемішати.

Для соусу в сковороді розтопити вершкове масло. Всипати 2 ст. л. борошна, перемішати (якщо потім знадобиться ще, можна буде додати). Обсмажити борошно в маслі.

Влити тепле молоко і готувати до загустіння, постійно заважаючи, щоб уникнути пригорання. Посолити, поперчити. Соус до консистенції буде нагадувати рідку сметану.

Висипати у форму для випічки половину макаронів, рівномірно розподілити їх. Зверху вилити половину приготованого соусу.

Викласти фарш, знову макарони з соусом.

Зверху розподілити натертий сир. Влити 100 мл води, щоб уникнути сухості макаронів. Воду можна злегка присолити.

Поставити в нагріту до 180 градусів духовку на 25 хв. і дочекатися моменту, коли сирна скоринка стане золотистого відтінку. Довше тримати не варто, інакше лазанья вийде сухуватою.

Порізати теплий продукт на порційні квадрати і подавати до столу негайно.

Приємного апетиту!

класична Лазанья Лазанья болоньєзе Лазанья з макаронів з фаршем Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем і соусом бешамель Лінива лазанья Макарони з м'ясом