Якщо лінь шукати готові листи лазаньї і готувати з ними справжнє класичне блюдо, лазанью можна зробити, взявши за основу звичайні макарони. Виходить не гірше, а головне – набагато швидше і простіше. Лазанья просочується домашнім соусом бешамель.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Макарони – 400 гр.
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Молоко коров’яче – 100 гр.
- Борошно пшеничне – за смаком
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Помідори свіжі – 1 банка
Процес приготування:
Готувати лазанью ліниву просто! Цибулю почистити, дрібно нашаткувати і додати у фарш. Поперчити, посолити за смаком. Обсмажити фарш в невеликій кількості рослинного масла до готовності.
Відкрити і викласти до фаршу помідори у власному соку.
Всипати спеції для фаршу і добре перемішати.
Для соусу в сковороді розтопити вершкове масло. Всипати 2 ст. л. борошна, перемішати (якщо потім знадобиться ще, можна буде додати). Обсмажити борошно в маслі.
Влити тепле молоко і готувати до загустіння, постійно заважаючи, щоб уникнути пригорання. Посолити, поперчити. Соус до консистенції буде нагадувати рідку сметану.
Висипати у форму для випічки половину макаронів, рівномірно розподілити їх. Зверху вилити половину приготованого соусу.
Викласти фарш, знову макарони з соусом.
Зверху розподілити натертий сир. Влити 100 мл води, щоб уникнути сухості макаронів. Воду можна злегка присолити.
Поставити в нагріту до 180 градусів духовку на 25 хв. і дочекатися моменту, коли сирна скоринка стане золотистого відтінку. Довше тримати не варто, інакше лазанья вийде сухуватою.
Порізати теплий продукт на порційні квадрати і подавати до столу негайно.
Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья болоньєзе Лазанья з макаронів з фаршем Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем і соусом бешамель Лінива лазанья Макарони з м'ясом