Якщо ви ще не знайомі з італійською кухнею, то варто почати це робити дуже популярного страви лазаньї. Вона готується дуже просто і завжди виходить смачно, це блюдо неможливо зіпсувати.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Листи лазаньї – 12 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Помідори свіжі – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сир (напівтвердий) – 100 гр.
  • Приправа Італійські трави – за смаком
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати лазанью в духовці, вершкове масло розтопіть, додайте до нього борошно, розмішайте, щоб не було грудочок.

Розігрійте в мікрохвильовці молоко, додайте до нього масляну суміш, приправте спеціями за смаком, посоліть. Поставте в мікрохвильовку, увімкніть режим «Розігрів».

Помідори помийте і подрібніть в блендері, цибулю дрібно наріжте, змішайте томатну масу і цибулю з фаршем.

У форму для запікання змастіть маслом, налийте на дно трохи соусу.

Викладіть кілька листів лазаньї, щоб вони повністю покривали дно форми, зверху викладіть половину м’ясної начинки, полийте соусом, накрийте наступним шаром листів лазаньї. Потім знову покладіть начинку з соусом і завершіть всі листами лазаньї, вилийте залишився соус, посипте тертим сиром.

прогрійте Духовку до 180 градусів і запікайте лазанью 45 хвилин.

Готову лазанью посипте рубаною зеленню і подавайте в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

класична Лазанья Лазанья Лазанья болоньєзе Лазанья болоньєзе з соусом бешамель Лазанья з фаршем